Oldal kiválasztása

Zöld erdőben jártam, A Nagy Duettet láttam

2017. április 20.

Az emberek nagy része húsvétkor többek között a kikapcsolódást és a pihenést helyezi a középpontba. Az otthoni, nyugodt időtöltés magas hányadát képezheti az ünnepek alatt a tévénézés, de vajon az idei sonkakóstolás és húsvéti koccintás között milyen műsort részesített előnyben a lakosság?

Kétségtelen, hogy a Halálos Iramban 8 mozikba kerülésének köszönhetően Vin Diesel uralta húsvétkor a televízió képernyőket. Nagypéntek és húsvét hétfő között azonban egyértelműen A Nagy Duett vezette a nézettségi listát.

Az ünnepek alatt a 18-59 éves magyarországi lakosság körében a Tv2 zenés-show műsorának nézettsége 8,6 százalék volt, míg közönségaránya 21 százalék. Ebben az idősávban két vígjáték is futott a konkurens RTL klub csatornán: a Kellékfeleség nézettsége 5,8 százalék volt, közönségaránya pedig 14,2 százalék. A Családi üzelmek nézettsége 5,5 százalék, míg közönségaránya 14,5 százalék volt.

A bulvártörténések gyakran mozgatórugói a médiafogyasztási szokásoknak, így felmerül a kérdés, hogy a közkedvelt celebritás, Kasza Tibor lánykérési akciója mennyiben alakíthatta a nézettséget. Vélhetően jelentős befolyása mégsem lehetett, ugyanis A Nagy Duett indulása óta, harmadik hete vezeti a nézettségi listát.

 

Forrás:

Nielsen – Arianna, 2017.04.19.