Oldal kiválasztása

Virágos Magyarország

2017. május 22.

24. alkalommal indította útjára idén tavasszal a Magyar Turisztikai Ügynökség a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt. A hivatalos bejelentésre sajótebédet szerveztünk.

A sajtóebédet május 15-én hétfőn, festőien szép környezetben, a 12. kerületi Villa Bagatelle emeleti különtermében tartottuk meg. A termet virágdíszbe öltöztettük, ami megalapozta a hangulatot a könnyed sajtóebédhez.

Az ebéden jelentettük be, hogy a verseny jelentkezési határidejét május 15-ről május végéig tolta ki a szervezőbizottság, ezzel megadva a lehetőséget, hogy minél több település önkormányzata szállhasson versenybe a Virágos Magyarország cím elnyeréséért.

Ezen a bejelentésen túl, itt jelent meg először nyilvános sajtóeseményen Borbás Marcsi műsorvezető-riporter, a Gasztroangyal kitalálója és háziasszonya a Virágos Magyarország hivatalos fővédnökeként.

Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációs vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy idáig 250 település nevezett be a megmérettetésre, melyek közül fog végül kikerülni a győztes, aki képviselheti hazánkat a 2018-as európai versenyen.

Borbás Marcsi fővédnöki feladatai közé fog tartozni többek között a kezdeményezés népszerűsítése országos szinten és a zsűrizésben való részvétel. Ezeken felül idén egy új különdíjat alapít Marcsi, melyet egy falu és egy város kaphat majd meg.

A zsűri főkertészekből és turisztikai szakemberekből áll majd, a miniszterelnök pedig a kiválóan szereplő települések számára miniszterelnöki különdíjakat ítél oda.

A 12 európai országot átfogó Entente Florale Europe versenyen a magyar települések eddig 9 arany-, 25 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további tízet pedig Európa-díjjal jutalmaztak. Az európai versenyen az idén Kaposvár (város kategória) és Tihany (falu kategória) képviseli Magyarországot.

Az idei verseny csatlakozott az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi évéhez, ezért az értékelésnél a legfontosabb szempont a fenntarthatóság lesz.