Oldal kiválasztása

Nők és a digitális tartalomfogyasztás

2017. március 29.

A Mire kattan a nő? – Nők a digitális térben konferencián jártunk, ahol igazán érdekfeszítő prezentációkat láttunk és impulzív szakmai beszélgetésekbe kapcsolódtunk be.

‘Content is king, content strategy is queen.’ – Pácsonyi Daniella, az NLCafé főszerkesztője nyitotta az előadások sorát, aki 2017-ben az újságírók hatékonyságát a kreativitásban, a gyorsaságban, a technikai tudásban és a jó íráskészségben látja. Szerinte a userek 65%-ban szórakozni szeretnek, így a bulváros kishírek nélkülözhetetlenek a portálról. A szerkesztőség tagjai nagyban törekednek arra, hogy ezt összehangolják az értékálló, eszmét képviselő anyagokkal.

Az NLCafé főszerkesztőjének tartalmas nyitását követően a konferencia további részében CSR kategóriában fontos témát megragadó esettanulmányról, és a tudásalapú kommunikációs, valamint marketing aktivitást taglaló prezentációk mellett, a bloggerek és vloggerek szerepéről is érdekes szakmai diskurzusba kapcsolódtunk be. Rusvai Richárd, a CM Sales digitális értékesítési igazgatója kiváltképp nagy potenciált rendel az infuencerekhez, – a hozott számok magukért beszéltek.

Orosz Györgyi, a Hősök Tere civil kezdeményezés ügyvezetője interaktív feladatokkal, inspiratív személyiségével és kedvenc pszichológusunk, Philip Zimbardo gondolataival rázta fel a közönséget. Vándor Ágnes, a PPH Media ügyvezetője moderátorként hasonlóan élvezetesen vezette a teljes konferenciát, közte az esemény izgalmas záróakkordját: az online női magazinok főszerkesztőinek kerekasztal-beszélgetését. A sosem hallott műhelytitkokról D. Tóth Kriszta (WMN), Pácsonyi Daniella (NLCafé), Rácz Brigitta (Femina), Sákovics Diana (Dívány) és Hering András (Nosalty) értekezett.

Fotó: CM Sales

Felmerül a kérdés, hogy gender vonatkozásban a másik oldalon egyes témák és márkaüzenetek kontextuális megjelenésében mennyiben javasolt eltérni az átrágottakhoz képest. Bízunk benne, hogy a közeljövőben a férfiak tartalomfogyasztási szokásairól történő párbeszédbe is lesz alkalmunk bekapcsolódni, és a ‘Mire kattan a nő?’ résztvevőihez hasonlóan magasan kvalifikált, unikális szereplőkkel gondolkodhatunk együtt a témában.