Oldal kiválasztása

Mindent a V4 Future Sports Festival-ról

2018. január 11.

Beharangozó sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a V4 Future Sports Festival, a visegrádi négyek közötti első, pénzdíjas e-sportbajnokság és -konferencia. Az egyedülálló rendezvény március 23-25. között lesz, ahol a gamerek négy játékban mérettethetnek meg.

A szórakoztató ipar és azon belül a gaming ipar egyik leggyorsabban növekvő területe az e-sport. Az e-sport piac éves szinten egyre bővül, az e-sportokat is kutató Superdata cég előrejelzései szerint 2017-re az 1 milliárd dolláros küszöböt is átlépi világszinten. Magyarországon rendszeresen egymillió ember játszik videojátékkal, az aktív e-sportolók száma pedig a 250 ezret is meghaladja.

Deutsch Tamás Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a beharangozó sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a V4 Future Sports Festival a magyar e-sportot Európa, sőt a világ térképére felhelyező rendezvény. “Ennek az egésznek az e-sport a zászlóshajója, amely Magyarországon nagy, erős és összetartó közösséget hozott lére” – hangsúlyozta a miniszterelnöki biztos.

A sajtóeseményen az Egymillióan a magyar esportért Egyesület elnöke, Biró Balázs bejelentette, hogy a fesztivál két budapesti helyszínen, a BOK Csarnokban és a Körcsarnokban zajlik majd, a konferencia pedig a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában. Mindkét eseményre ingyenes, de regisztrációhoz kötött a belépés, amit az érdeklődők a www.v4futuresports.eu oldalon tehetnek meg.

A sajtótájékoztatót vezető Szujó Zoltán végül Cseh Lászlóval, olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszóval beszélgetett, aki az e-sport társadalmi védnökeként volt jelen az eseményen. A jövő sportjának előnyeit az olimpikon úszó is elismeri: az e-sport amellett, hogy kikapcsol, fejleszti a koncentrációs készséget, segíti a döntéshozatalt és az angol nyelvtanulásban is partner.

A március 23-25. között megrendezendő V4 Future Sports Festival összdíjazása összesen 1 millió euró. Az e-sport torna 4 kiválasztott játéka a League of Legends, a Counter-strike: Global Offensive, a Clash Royale és a FIFA. A versenyek közvetítése öt nyelven (magyarul, csehül, lengyelül, szlovákul és angolul) zajlik majd.