Oldal kiválasztása

ITT KELL LENNED, HOGY ELHIDD

2017. június 19.

Hazánk, Magyarország alig több, mint 93.000 négyzetkilométer területen fekszik, mégis tele van természeti és ember alkotta csodákkal. Bejárni, felfedezni és újra felfedezni őket nem csupán nagyszerű időtöltés, de egy kicsit „kutyakötelességünk” is. Rengeteg közismert, a külföldi turisták által kedvelt és látogatott helyeink mellett olyan csodákkal büszkélkedhetünk (vagy büszkélkedhetnénk, ha jártunk volna ott), amelyek bennünket, magyarokat is méltán nyűgöznek le.

Ehhez persze nem árt útra kelnünk, és saját szemünkkel meggyőződnünk az adott csodáról, annak környezetéről, voltaképpeni létezéséről. Aki például járt már Törökországban, és elámult Pamukkale (jelentése: Gyapotvár) hófehér mészkőmedencéin, meglehet, hogy elképedve veszi hírül, hogy itthon, Egerszalókon is találhat hasonló képződményt, melyet a mélyről feltörő forrás formált, alakított ki évszázadok alatt.

Nem árt tehát nyitott szemmel járni kis hazánkban, hisz rengeteg a látni és csodálni való szépség az ország széltében, hosszában, akár a Fertő-tó páratlan madárvilágára, cölöpházaira, akár a Balatonnál járva, Zánka fölött felfedezésre váró Hegyestűre gondolunk. Hogy miért éppen e kettőt (illetve hármat) említjük… Talán, mert most kerülnek utcára ügyfelünk, a Magyar Turisztikai Ügynökség óriásplakátjai, melyek éppen e helyek felfedezésére bíztatják a magyarokat.

Ahogyan mi most innen Téged, hiszen

„MAGYARORSZÁG RÁD VÁR.”