Oldal kiválasztása

Ismét tarolt A Nagy Duett

2017. május 2.

A 2017-es naptár nagyban igyekszik kedvünkre tenni, az idei évben számtalan hosszú hétvége kiabálja: #outofoffice! Az egy-egy nappal megtoldott hétvégék alkalmával az otthoni nyugodt pihenés ideálisan terítékre kerül, amelynek stílszerű kiegészítője lehet a tévénézés. A Tv2 továbbra is tartja vezető pozícióját, de most sportcsatorna is a top 10 közé került.

Egy hosszú hétvége alatt kikapcsolódás céljából felértékelődhet a tévénézés szerepe, de a televízió olyan általános szórakoztatási és információs közeget kínál, amelynek mindenkori fajsúlya vitathatatlan. Ezért is célszerű folyamatosan monitorozni, hogy melyek azok a témák és műsorok, amelyek megmozgatják a nézőközönséget.

Április 29. és május 1. között a 18-59 éves magyarországi lakosság körében a Tv2 zenés show-műsorának, A Nagy Duettnek nézettsége 8,1 százalék volt, míg közönségaránya 20,6 százalék. Ebben az idősávban két műsor futott a konkurens RTL klub csatornán. A Cobra 11 német akciósorozat nézettsége 4,5 százalék, míg közönségaránya 12,9 százalék volt. A Kavarás című amerikai vígjáték nézettsége 6,8 százalék volt, közönségaránya pedig 16,2 százalék.

A két fő kereskedelmi csatorna versengése mellett a hétvégi autóversenyzésről is számot kell vetnünk. A nézettségi listán az M4 Sport is előkelő helyen végzett: sokakat képernyő elé ültetett a Szocsiban megrendezett Forma-1 futam, amelynek nézettsége 5,8 százalék volt. A tévénézők negyede tette le voksát a Forma-1 futam mellett, így ha csupán a közönségarányt vesszük górcső alá, a hosszú hétvége grandiózus sporteseményével az M4 Sport is abszolút nyertes.

 

Forrás:

Nielsen – Arianna, 2017.05.02.