Oldal kiválasztása

Furmint is the new black

2017. május 11.

A magyar borok egyre nagyobb sikereket érnek el az Észak-amerikai piacon. Egy őshonos magyar szőlőfajta és borkülönlegesség külpiaci megítélése különösen fellendülőben van, 2017 egyértelműen a magyar Furmint éve!

Európában már eddig is előkelő szupersztárként tartottuk számon a Furmintot, most azonban okkal előzi meg a borkülönlegességet a saját hírneve immár a tengerentúlon is: az Észak-amerikai régió felé intenzív nyitás realizálható. A desztinációban számos magyar bort díjaztak az elmúlt időszakban, hazai boraink, – hangsúlyosan a Furmint – egyre közkedveltebb mind Kanada, mind az Egyesült Államok területén.

A tengerentúli fine dining élményekre fogékony, gourmet célközönség megnyerésére több exkluzív sajtómegjelenést is szerveztünk a Furmintról. A sommelier társadalom számára mérvadó SOMM Journal, a borszakmai képviselőkre és a vásárlókra koncentráló The Tasting Panel Magazine, valamit a gasztronómiai világújdonságokat bemutató Clever Root kiadványokban olvashat a közönség izgalmas tartalmakat a magyar borkülönlegességről.

‘A bor lator bajnok, legelőször is a lábáról ejti le az embert.’ A finom borról nem is beszélve, úgyhogy ma biztosan egy pohár testes Furminttal zárjuk a napot.

Egészségünkre!