Oldal kiválasztása

Balatoni nyár a télben

2016. március 10.

Az első vad nyári szerelem története 21 ikonikus Omega-slágerben elmesélve: ezt ígéri az Experidance új táncos musicalje, a Gyöngyhajú lány balladája. A produkció premier előtti sajtófogadása a mi szervezésünkben történt, amely – akárcsak maga a darab – a téli fáradtságból egyenesen egy igazi balatoni strandra repít minket.

2016. március 2-a szerda reggel már egy felépített balatoni büfé várta az érdeklődőket az Experidance székház kertjében, mindennel, mi szem-szájnak ingere, lángos, palacsinta, hekk.

De mielőtt még bárki azt hinné, hogy beszálltunk a budapesti street food fesztivál újabb fordulójába, nem erről van szó, sokkal inkább arról, hogy az Experidance legújabb musicaljének sajtótájékoztatójához, a Gyöngyhajú lány balladájához szerettünk volna megfelelő hangulatot varázsolni. A történet a siófoki éjszakában játszódik így a balatoni környezet megteremtése volt a cél a budapesti beton rengetegben.

A helyszín gyorsan megtelt: az eseményen fotós és tévés stábok sora jelent meg. A sajtótájékoztatón is kiderült tehát, hogy óriási az érdeklődés az új musical iránt, mely 8 musical színész és 24 Experidance táncművész előadásában dolgozza fel az Omega zenekar 21 slágerét.

Igazi kitüntetés nekünk, hogy az Omega-együttes belső viszályaik ellenére egy dologban egyetértenek: ‘az Experidance alkosson musicalt az életművükből’ – nyitotta meg az eseményt Vona Tibor, az Experidance alapító-ügyvezetője.

Pozsgai Zsolt drámaíró és rendező kifejezetten az Experidance és az Omega számára írta a Gyöngyhajú lány balladáját, melyben Szomor György, Fésűs Nelly, Koós, Réka, Gergely Róbert, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter, Simon Panna Boglárka és Békefi Viktória musicalszínészek mellett az Experidance társulat 24 táncművésze és egy négyfős zenekar lép színpadra. A zenei rendező Gömöry Zsolt, az Edda Művek tagja.

Az alkotók itt nyilatkoznak először a nem mindennapi konstelláció kulisszatitkairól. Koós Réka, Szomor György és Lux Ádám pedig ízelítőt ad a musicalből. Az Omega együttest Benkő László képviseli. A helyszínválasztás sem véletlen: a 2016-ban elkészült új Experidance-székház – a volt Láng Gépgyár ipari műemlék épülete – itt nyitotta meg kapuit először az újságírók előtt.