Oldal kiválasztása

1+1%

2017. május 21.

Az adózás, főként ha vállalkozásunk éves bevallását egyénileg vagy akár könyvelő által kell elkészítenünk, mindig nagy terhet rak ránk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk csupán a bevallás időbeni elkészültére, leadására koncentrálni, és azt letudva felsóhajtani: „Ez is megvan.”

Sokszor eszünkbe sem jut, hogy adónk 1+1 százalékáról szabadon rendelkezhetünk, és olyan nemes célokat támogathatunk vele, mint a beteg gyermekek gyógyítása, a természet-, vagy állatvédő szervezetek segítése, a kultúra, a művészet felkarolása… A sort a teljesség igénye nélkül is a végtelenségig folytathatnánk, hiszen annyi a támogatásra váró, és sajnos szoruló szervezet, egyesület, alapítvány, akiknek bizony minden forint számít. Ezek, a többnyire részben vagy teljesen önfenntartóan működő társasági formák, jogi személyek ebben az időszakban sokkal nagyobb megpróbáltatásokon mennek át, mint mi saját bevallásunkkal. Ilyenkor dől el számukra ugyanis, hogy a nekik fölajánlott adóforintokból összejön-e további működésükhöz szükséges anyagi forrás, és nem kell bezárniuk kapuikat például egyetlen beteg gyermek, egyetlen kóbor kutya vagy cica előtt sem. Mára szinte megszámlálhatatlan azon civil szervezetek, alapítványok száma, akiknek további egyéves működése múlik az adózók jóindulatán, szimpátiáján, és nem utolsó sorban felelősségtudatán.

Ezért is fontos, hogy mindannyian felajánljuk adónk 1+1 százalékát civil szervezetek, alapítványok, egyházak és tehetségek támogatására.

Szerencsére, ezt ma már számítógépről is könnyen, egyszerűen megtehetjük.

Néhány kattintással, egészen május 22-ig!